Ugrás a tartalomhoz

 


SZJA tanácsadás (vagyonosodási vizsgálat)
 
Leírás Tudja Ön, hogy a vagyonosodási vizsgálat néven ismert adóhatósági ellenőrzés valójában a személyi jövedelemadó bevallás megalapozottságáról szól? Bizonyos, hogy a NAV gyakorlatában meghatározott események keltik fel az érdeklődést. Nagy értékű ingóságok vagy ingatlanok készpénzes vásárlása, exkluzív utazások, látványosan költséges életvitel felhívhatja a figyelmet. Azonban a leggyakoribb indok egy "jóakaratú" bejelentés, aminek alapján az adóhivatal szakemberei SZJA ellenőrzést indítanak. Praktikus, ha nem a felszólítás kézhezvételekor kezdünk kapkodni, hogy alátámasszuk a kiadásainkat a bevallásunkban közölt jövedelmekkel, hanem folyamatosan  készen állunk a bizonyításra. Hiszen a bizonyítási kényszer — jogszabály szerint — ennél a vizsgálatnál ránk hárul. Szakértőink segítenek Önnek a biztos felkészülésben.
 
Miért a Perfekt? – adójogi felkészültség;
– az adóhatósági eljárások gyakorlati ismerete

 
Milyen kérdésekre adunk választ? Mi a teendő SZJA bevallás ellenőrzésekor? Hogyan álljunk készen a vagyonosodási vizsgálatra?

 
Kapcsolódó kiadványok Mogyorósiné dr. Gábor Hajnalka – Dr. Szikora János: Adózási ismeretek alkalmazása - Példatár a mérlegképes könyvelők írásbeli vizsgájához
 
   
Szakmai programok